Мария Петрова

За мен

Здравейте! Казвам се Мария Петрова

и съм копи, контент и PR автор от 7+ години

Как започна всичко?

Тъй като на този свят няма нищо случайно, първото ми работно място беше в PR агенция. Там имах привилегията да работя с дългогодишни журналисти, млади колеги и изобщо прекрасни професионалисти, които ме научиха на много. Най-важното, благодарение на тях и работата си за различни контрагенти - от училища и общини до мол и издателства, открих, че писането е "моето нещо," в което определено имам талант и трябва да се развивам.

Нещата, разбира се, невинаги се получават така, както ги мислим. Пътят ми ме отведе и в други бизнеси, но някак винаги на ръка разстояние ме очакваше писането. Въпреки че си имах работа на 8-часов работен ден, търсех опции да започна да работя отново като автор на съдържание. Две интервюта по-късно, вече имах клиенти за тази услуга. Трупах опит, учех се и в един момент излязох от рамките на работата от 9 до 18 за някой друг и започнах да работя за себе си това, което обичам: да пиша.

Къде съм днес?

Продължавам да работя като PR, копи и контент автор чрез собствена фирма. Имам удоволствието мой най-дългогодишен и верен клиент да е единственият 5-звезден хотел в Бургас Гранд хотел и СПА Приморец, който освен гостоприемство се занимава с редица ценни за града инициативи - фестивал на изкуствата, сватбен форум, културни събития и още много.

Пиша и за всякакви други бизнеси, с които се открием и харесаме. Сред тях са туристическа агенция, хранителни добавки, здравословни храни, хостинг, приложения, ресторант, СПА център, обучителна академия и други. Сътруднича си и с рекламни агенции, като създавам съдържание за техни клиенти.

Създавам различни материали, съобразени с необходимостите на клиента - от прессъобщения за медиите и блог материали до лендинг страници и цялостно съдържание за уебсайт. Правила съм и десетки интервюта, които се използват за PR цели. Писала съм сценарии за събития, вестник с културно-развлекателна тематика, бизнес списание, каталози и какво ли още не.

Вярвам, че любопитството, четенето на всякаква литература и умението да синтезирам информация ми помогнаха да стана успешен автор на съдържание. Много обичам да пътувам и при всеки удобен случай се изгубвам качествено някъде.

За протокола, завършила съм:
- бакалавър български и английски;
- магистър медии и реклама;
- магистър международни икономически отношения.


Благодаря ви за отделените време и внимание. Бих се радвала да работим заедно и да ви помогна с помощта на силата на думите, да подобрите облика, доверието, продажбите на бизнеса си.

Думите могат да предизвикат действия!

С моя помощ, те ще работят за вас и вашия бизнес.

Имате въпроси за услугите?

На ваше разположение съм, свържете се с мен: